Mitä kävijät oikeasti tekevät verkkosivuilla?
Hotjar analyysillä se selviää!

Verkkosivun ulkoasu voi näyttää selkeältä tekijälleen, mutta onko sivusto oikeasti niin helppokäyttöinen? Hotjarilla näet mitä sivustolla kävijät tekevät ja mistä he klikkaavat selatessaan. Usein tämä osoittaa myös mahdollisuuksia sivuston parantamiseen, joten käydään läpi mitä kaikkea on mahdollista analysoida.

 

Lämpökartat

 

Saat lämpökartan, josta näet sivustolla kävijöiden eri toimintoja. Sivuston tärkeimpien elementtien näkeminen on tärkeää. Näet tämän kautta miten käyttäjät eri laitteilla näkevät nämä elementit, ja minne asti he sivulla katsovat sisältöä. Usein käyttäjät voivat klikata sivustolla olevia kuvia, siinä uskossa että niissä on linkki siihen sisältöön. Jos sivulla ei ole näitä linkkejä, näet kuinka paljon käyttäjät yrittävät niitä klikata, ja voit mahdollisesti muuttaa näitä elementtejä!

 

Tallenteet

 

Tallenteiden avulla näet videolla mitä käyttäjät tekevät sivustolla anonyymisti. Jäävätkö käyttäjät jumiin sivustolla, vai onko heillä vaikeuksia löytää jotain tietoa jonka takia he lopulta lähtevät sivustolta pois? Tallenteilla nämä tilanteet tulevat ilmi, ja sitä kautta voi lähteä korjaamaan ongelmakohtia.

 

Palaute ja kyselyt

 

Voit asettaa sivustolla kävijöille tarkennettuja kysymyksiä tiettyihin toimintoihin liitettynä, jotta voit ymmärtää paremmin mikä käyttäjien mielestä on tärkeää sivuston toiminnan kannalta. 

 

Palautetta voi saada pop-up kyselyllä sivustolla, jossa kävijät voivat antaa palautetta sivuston toiminnasta, tai yleisesti ulkonäöstä. Näillä palautteilla sivustoa on helppo parantaa, ja voit löytää potentiaalisia ongelmakohtia, joita korjaamalla kävijämäärätkin kasvavat!

 

Data-analytiikkapalvelut saat meiltä kätevästi – Ota yhteyttä!

 

Lähes mitä tahansa tietoa voidaan mitata, ja tämän jälkeen sitä voidaan parantaa.

Digizerin data-analytiikkapalvelut ovat kattavat, ja ammattitaidolla suoritetut.

 

Ota yhteyttä ja selvitetään yhdessä mahdollisuudet teidän sivuston analytiikan mittaamiseksi ja parantamiseksi!

 

Kirjoittanut:
Pekka