LinkedIn-markkinointi

LinkedInin avulla voit viestiä organisaatiostasi professionaalissa kanavassa sekä tavoittaa yritysten päättäjiä ja potentiaalisia työntekijöitä.

Mikä on LinkedIn?

LinkedIn on sosiaalisen median kanava ja verkkoyhteisöpalvelu, jossa jaettu sisältö on ensisijaisesti työelämään liittyvää. Vuonna 2003 perustetusta LinkedInistä on tullut yksi suosituimmista sosiaalisista medioista muun muassa yritysten omistajien, työntekijöiden, työnhakijoiden ja rekrytoijien keskuudessa.

Maailman suurimpana ammatillisena sosiaalisena verkostona, jolla on yli 875 miljoonaa käyttäjää, LinkedIn tarjoaa myös mahdollisuuksia yrityksille, jotka haluavat luoda kontakteja, rakentaa suhteita ja kasvattaa brändin tunnettuutta. 

Vaikka LinkedIn muistuttaa muita sosiaalisia medioita, kuten Facebookia ja Twitteriä, esimerkiksi seuraavat asiat tekevät siitä erilaisen ja uniikin:

Verkosto

Ammattimainen verkostoituminen

LinkedIniä käytetään erityisesti verkostoitumiseen ja oman ammattitaidon esille tuomiseen, kun taas muissa sosiaalisen median alustoissa hauskuus on enemmän keskiössä

Sisällön korostuminen

Sisällön korostuminen

LinkedInin käyttäjät kuluttavat ja jakavat sisältöä todennäköisemmin kuin muiden sosiaalisten medioiden käyttäjät. Se on siis erittäin hyvä alusta esimerkiksi yrityksesi blogikirjoitusten ja infografiikoiden julkaisemiseen.

Informatiivinen profiili

Informatiiviset käyttäjäprofiilit

LinkedIn-käyttäjäprofiilit sisältävät paljon enemmän infoa ja tietoa käyttäjästä kuin muiden some-alustojen profiilit. Näin esimerkiksi rekrytoijat voivat saada paremman käsityksen käyttäjästä ennen yhteyden ottamista.

LinkedInin-markkinoinnin aloittaminen

Miten LinkedIniä voi käyttää yrityksen markkinoinnissa? Aloita yritysprofiilin luomisesta, sillä se on ensimmäinen asia, jonka LinkedIn-käyttäjät näkevät yrityksestäsi – se on ikään kuin käyntikorttisi. Siksi on tärkeää varmistaa, että yrityssivu on ajan tasalla ja sisältää olennaiset tiedot yrityksestäsi. Jotta LinkedIn-yritysprofiili on optimoitu ja hyödyksi, etene seuraavien vaiheiden mukaan:

Vaihe 1: Valitse oikea yritystyyppi

Kun luot LinkedIn-yritysprofiilia, ensimmäinen askel on valita yritystyyppi. LinkedIn tarjoaa seuraavat vaihtoehdot:

 •  Julkinen yritys
 •  Yksityinen yritys
 •  Pienyritys
 •  Voittoa tavoittelematon organisaatio
 •  Oppilaitos

Jos et ole täysin varma, mikä tyyppi kuvaa parhaiten yritystäsi, valitse lähin vastaava. Yritystyyppiä voi muuttaa jälkikäteen, joten valinnan ei tarvitse mennä nappiin ensimmäisellä kerralla!

Vaihe 2: Syötä yrityksen nimi ja mukauta URL-osoite 

Yritystyypin valitsemisen jälkeen voit syöttää yrityksesi nimen ja luoda sivullesi mukautetun URL-osoitteen. Muista pitää yrityksen nimi lyhyenä ja ytimekkäänä. Vältä ylimääräisiä erikoismerkkejä tai välilyöntejä – ne voivat vaikeuttaa profiilisi löytämistä. 

Käytä mukautetussa URL-osoitteessa avainsanoja, jotka kuvaavat yritystäsi tai brändiäsi. Näin ihmiset löytävät profiilisi helpommin, kun he tekevät hakuja Googlessa tai LinkedInissä. Mukautettu URL-osoite näyttää esimerkiksi tältä: https://fi.linkedin.com/company/digizer-oy

Vaihe 3: Lisää profiilikuva ja kansikuva 

Jotta LinkedIn-yritysprofiilisi herättää huomion ja kiinnostuksen, sieltä tulee löytyä visuaalisia elementtejä. Voit lähteä liikkeelle profiilikuvasta, joka on yleensä yrityksen logo. Valitse kansikuvaksi kuva, joka kuvastaa liiketoimintaasi ja sopii brändiisi.

Vaihe 4: Hyödynnä ”Tietoja”-osiota

Perustiedot täytettyäsi siirryt About- eli Tietoja-osion kimppuun. Tässä vaiheessa pääset todella tekemään profiilista yrityksesi näköisen sekä houkuttelemaan potentiaalisia asiakkaita ja työntekijöitä. Hyödynnä kaikki tietokentät eli about ja overview.

Kirjoita tähän osioon yrityksestäsi LinkedIn-käyttäjille relevanttia ja tarpeellista tietoa. Muista myös sisällyttää tekstiin avainsanoja, joilla haluat yritysprofiilisi löytyvän. Pidä mielessä, että ytimekkyys on somessa a ja o – pidä siis teksti tiiviinä infopakettina.

6 vinkkiä LinkedIn-markkinointistrategian optimointiin

LinkedIn-profiilin lisäksi myös markkinointistrategia kannattaa optimoida. Tässä vinkit LinkedIn-markkinoinnin optimointiin:

1. Hyödynnä yritysprofiilia

LinkedIn-yritysprofiili on loistava työkalu yrityksen markkinointiin ja yritykselle tärkeiden asioiden jakamiseen. Voit julkaista esimerkiksi yritykseen liittyviä päivityksiä tai uutisia, jakaa blogipostauksia ja esitellä uusia työntekijöitä. Julkaisemalla sisältöä voit kasvattaa yrityksesi uskottavuutta, rakentaa ajatusjohtajuutta sekä tuoda esille yrityksestäsi löytyvää osaamista, mikä on erityisen tärkeää B2B-palveluita tarjoaville toimijoille.

2. Liity ryhmiin

Ryhmiin liittyminen on loistava keino verkostoitua alan ammattilaisiin ja osallistua päivän polttavimpaan keskusteluun. Ryhmiä löytyy hyvin paljon ja laidasta laitaan, joten etsi niiden joukosta yrityksellesi relevanteimmat. Kun olet päässyt ryhmään, osallistu keskusteluun aktiivisesti ja julkaise sisältöä oma-aloitteisesti.

3. Verkostoidu muiden ammattilaisten kanssa

LinkedInissä verkostoituminen eli kontaktien luominen on kaiken perusta. Luo siis reippaasti uusia kontakteja ja ole yhteydessä ihmisiin tai yrityksiin, jotka tunnet – tai haluat tuntea. Alkuun pääset yksinkertaisellakin viestillä, kunhan muistat personoida sen. Jos tavoitteenasi on myydä jotain, kohdenna viestisi oikeille henkilöille ja tee ensin tuttavuutta. Vastaanottajaa lämmittelemällä saat todennäköisemmin positiivisemman reaktion ja vastauksen.

4. Käytä avainsanoja strategisesti

Avainsanat ovat tärkeitä paitsi profiilisi optimoinnissa, mutta myös siinä, että LinkedIn-käyttäjät löytävät yrityksesi hakuja tehdessään. Mieti avainsanat huolella, ja muista sisällyttää niitä sekä profiilisi tekstiosioihin että LinkedIn-julkaisuihisi.

5. Käytä maksettua mainontaa

Kun haluat tavoittaa isomman yleisön, maksettu mainonta on oikea valinta. Muista kuitenkin kohtuullisuus – liika mainostaminen ei ole hyvästä.

6. Luo sosiaalisen median julkaisukalenteri ja noudata sitä

LinkedInissä, kuten muissakin somekanavissa näkyminen, edellyttää säännönmukaista julkaisemista. Julkaisukalenterin tai vuosikellon luominen helpottaa sekä suunnittelua etät itse postausten tekemistä. Ota huomioon juhlapyhät, sesongit, mahdolliset alennuskampanjat ja muokkaa julkaisukalenteri yrityksellesi sopivaksi.

Orgaaninen näkyvyys LinkedInissä

LinkedIn-yritysprofiilin luomisen ja hiomisen jälkeen on aika ottaa seuraava askel näkyvyyden kasvattamisessa. Vaikka maksetulla mainonnalla saa nopeasti näkyvyyttä ja tehoa markkinointiin, myös orgaanisen sisällön julkaisemiseen kannattaa panostaa. LinkedInissä julkaistava sisältö on useimmiten kanavan luonteen mukaista – eli professionaalia ja työelämään liittyvää. Viime vuosien aikana LinkedIn on tosin muuttunut jonkin verran. Vielä muutama vuosi sitten LinkedIn-käyttäjien julkaisema sisältö oli lähes pelkästään omaa ammattitaitoa tai tietämystä korostavaa. Nykyään LinkedInissä tuodaan esille myös yksityiselämää, ja ihmiset saattavat jakaa henkilökohtaisia asioita itsestään. Voisi sanoa, että LinkedIn-sisältö on inhimillistynyt jonkin verran.

LinkedIn-julkaisuja suunnitellessa kannattaa pitää mielessä ainakin seuraavat kriteerit: huomio, ytimekkyys, ajatukset. Jotta herätät LinkedIn-käyttäjän huomion, tee julkaisusta visuaalisesti miellyttävä. Lisää esimerkiksi kuva tai video ja emojeita – varmista myös, että visuaaliset elementit sopivat organisaatiosti graafiseen ilmeeseen. Jotta postauksen näkevän henkilön mielenkiinto pysyy yllä, julkaisun kannattaa olla ytimekäs ja ajatuksia herättävä. Tarjoa siis lukijalle mielenkiintoista sisältöä tiiviissä paketissa.

Mielenkiintoisuuden lisäksi pyri pitämään huolta siitä, että sisältö on uniikkia, tunnistettavaa ja kuvastaa organisaatiotasi. Sisällön osalta vanha sanonta “pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen” pitää paikkaansa, mutta ainutlaatuisuus on hyvästä. Koska LinkedIn on sosiaalisen median kanava, yleisöä voi ja kannattaa aktivoida. Voit esimerkiksi kysyä, mitä ajatuksia tietty asia tai julkaisusi herättää. Siltä osin LinkedIn tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden brändin yhteisluontiin ja keskustelun luomiseen. 

Maksettu mainonta LinkedInissä

LinkedInin maksettu mainonta on loistava keino tavoittaa suurempi määrä ihmisiä ja kohdentaa viesti oikeille henkilöille. Mainonnan aloittaminen on kohtuullisen helppoa, ja mainokset kustannustehokkaita – kunhan kohdennuksen tekee hyvin. LinkedInissä maksettua mainontaa voi kohdentaa muun muassa seuraavien kriteerien mukaan:

1

Sijainti

2

Yrityksen koko

3

Toimiala

4

Työnimike

Vaikka maksettu mainonta on kalliimpaa LinkedInissä kuin esimerkiksi Facebookissa, LinkedIn-mainonta on keskimääräisesti tehokkaampaa ja tuloksellisempaa – etenkin B2B-puolella. LinkedInissä mainostaminen on hyödyllistä ja suositeltavaa myös B2C-kohderyhmien tavoitteluun.

Mitä LinkedIn-mainonnalla voi saavuttaa?

LinkedIn-mainonnan aloittaminen ja kampanjan luominen lähtee liikkeelle tavoitteen asettamisesta. Tavoitteet on jaettu kolmeen eri yläkategoriaan: tietoisuus (awareness), harkinta (consideration), konversio (conversions). 

Tietoisuus

 • Brändin tunnettuuden kasvattaminen

Harkinta

 • Liikenne verkkosivuille
 • Julkaisuun sitoutuminen
 • Videon näyttökerrat

Konversio

 • Liidien generointi
 • Verkkosivujen konversiot
 • Työnhakijat

LinkedIn tarjoaa siis monta eri tavoitevaihtoehtoa kampanjoille. Mainonta on mukautettavissa yrityksen tavoitteiden mukaisesti, ja se taipuu moneen.

Mitä mainosmuotoja LinkedIn tarjoaa?

Konkreettisella tasolla LinkedIn-mainokset ovat maksullista sisältöä, joka näkyy esimerkiksi uutisvirrassa. LinkedIn tarjoaa monia mainosmuotoja, kuten:

1

Sponsoroitu postaus

2

Teksti-, kuvakaruselli-, ja videomuotoinen mainos

3

InMail-mainos

4

Dynaaminen mainos

Voit käyttää LinkedIn-mainoksia monien eri markkinointitavoitteiden saavuttamiseen, kuten brändin tunnettuuden lisäämiseen, liidien luomiseen ja verkkosivuliikenteen kasvattamiseen. LinkedIn-mainonta toimii huutokauppaperiaatteella, eli maksat vain, kun joku klikkaa mainosta. Näin rahalle saa enemmän vastinetta eikä mainoseurot valu viemäristä alas. 

LinkedIn-mainonnan hyödyt yrityksille

LinkedIn-mainonnasta on monenlaista etua yrityksille, ja LinkedInin tarjoamia mahdollisuuksia kannattaakin hyödyntää. Mainonnan hyödyt voi tiivistää seuraavaan neljään kategoriaan:

1. Tavoitat oikeat ihmiset

LinkedIn-mainonnan voi kohdentaa tarkasti, jolloin mainokset näkyvät haluamallesi yleisölle. LinkedInin tarjoamien kohdennuskeinojen avulla varmistat, että viestisi tavoittaa ne henkilöt, jotka ovat todennäköisimmin kiinnostuneita yrityksestäsi – ja se vuorostaan on tehokas tapa generoida liidejä ja kasvattaa myyntiä.

2. Muodostat aidon yhteyden

LinkedIn on paikka, jossa liike-elämän ammattilaiset pääsevät verkostoitumaan, ja siellä voi tavoittaa muun muassa yritysten päättäjät tai potentiaaliset työntekijät. Erityisesti InMail-mainoksia hyödyntämällä voit mainostaa suoraan kohdeyleisöllesi ja viestisi menee varmasti perille.

3. Lisäät brändin tunnettuutta ja rakennat luottamusta

LinkedIn-mainokset ovat tehokas tapa lisätä brändin tunnettuutta ja rakentaa luottamusta potentiaalisten asiakkaiden kanssa. LinkedIn on oikea paikka nimenomaan professionaalin brändin rakentamiseen ja siitä viestimiseen, kun taas muissa kanavissa julkaistava sisältö on usein rennompaa ja vähemmän muodollista.

4. Luot liidejä ja kasvatat myyntiä

Usein mainonnan tavoitteena on liidien generoiminen ja myynnin kasvattaminen – eikä LinkedIn-mainonta ole tässä poikkeus. Kohdentamalla tehokkaasti sekä luomalla laadukkaita ja visuaalisesti miellyttäviä mainoksia kasvatat konvertoitumisen todennäköisyyttä. LinkedInin kautta tavoitat etenkin B2B-sektorin edustajia ja voit tuottaa erinomaista tulosta!

 

Kiinnostuitko LinkedInistä tai mietitkö, miten yrityksesi voisi hyötyä LinkedIn-mainonnasta? Ota yhteyttä myyjiimme, niin lähdetään toteuttamaan tuloksellista mainontaa yhdessä!

Tutustu myös blogijulkaisuihimme somemarkkinoinnista