Vertailu eri chat-ohjelmista

Live-chat yleistyy verkkokauppojen sivuilla koko ajan. Asiakkaalla on matala kynnys kysyä tarvitsemaansa tietoa näppärästi chatin kautta. Usein asiakas saakin samantien vastauksen kysymykseensä. Chat-ohjelmia on paljon erilaisia, ja alla käymme läpi meillä käytössä olevat neljä eri ohjelmaa: Tawk.to, Giosg, Zendesk ja Freshdesk.

Tawk.to

Meillä eniten käytössä ollut ohjelma on Tawk.to. Kirjautuessa Tawkiin näkyy ensimmäisenä etusivu, josta näkyy tilastoja verkkokaupan asiakaspalvelusta, esimerkiksi montako vierailijaa sivulla on ollut. Vasemmasta yläkulmasta löytyy kolme eri tila vaihtoehtoa: “Online” eli olet valmis chattaamaan asiakkaiden kanssa, “Away” eli olet hetkellisesti poissa, tai “Invisible” eli et ole paikalla, vaan “näkymätön”.

Kun asiakkaat lähettävät chatin, asiakaspalvelijan sivulle hyppää pinkki palkki, jota painamalla pääset liittymään chattiin. Yhtäaikaiset chatit näkyvät palkkeina päällekkäin vasemmassa reunassa ja chatit avautuvat vierekkäin. Asiakkaan reitti verkkosivulla tulee chattiin keskustelun väliin. Jos haluat etsiä vanhoja chat-keskusteluja, se käy helposti vasemmalta löytyvän “History” kohdan alta.

Tawkin parhaita ominaisuuksia on kuiskaaminen. Toinen asiakaspalvelija voi liittyä chattiin ja kuiskata toiselle, mitä hän voi sanoa. Itse asiakas ei tätä näe, vain pelkästään asiakaspalvelijat. Tawkissa myös näkee asiakkaan kirjoituksen jo ennen, kun hän on sitä lähettänyt! Palvelet asiakasta nopeammin, kun pääset etsimään asiakkaalle tietoja jo ennen kun hän on edes kysymystään kysynyt.

Giosg

Giosg on varmasti monelle nopea opetella, ja sen ulkoasukin on aloittelijalle ehkä helpoimman näköinen. Asiakaspalvelijan kirjautuessa sisään hänen täytyy painaa vain “Start” painiketta, niin chattaaminen alkaa!

Asiakkaat näkyvät ruudussa palloina, ja kun pallo muuttuu punaiseksi ja alkaa liikkua, niin asiakas on lähettänyt chatin. Kun asiakaspalvelija avaa chat-ikkunan niin hän pääsee helposti näkemään asiakkaan reitin vasemmalta palkilta: millä sivulla asiakas nyt on ja mistä sivulta hän on sinne tullut. Useammat samanaikaiset chatit avautuvat vierekkäin tai päällekkäin sivulle nähtäväksi. Asiakaspalvelija näkee, milloin asiakas kirjoittaa, mutta vain ilmoituksen siitä, että asiakas kirjoittaa, eikä Tawkin tavoin sitä mitä asiakas kirjoittaa. Kun asiakaspalvelija lopettaa työnsä, hän painaa “Stop” napista, ja silloin chatteja ei enää tule.

Kätevää Giosgissa on, että toisten työntekijöiden kanssa voi aloittaa keskustelun kahdestaan, jos tarvitsee. Huonona puolena on se, että chatteihin ei voi liittyä toinen asiakaspalvelija niin helposti, kuin muissa chat-palveluissa. Asiakaspalvelijan on kutsuttava toinen erikseen chattiin mukaan. Myöskään keskusteluhistoriaa ei näe niin pitkälle ja yhtä helposti kuin muissa palveluissa.

Zendesk

Zendeskissä voi Tawkin tapaan valita onko tilassa “Online”, “Away” vai “Invisible”. Kun asiakas chattaa, vasempaan alakulmaan tulee oranssi pomppiva ilmoitus. Chatin saa auki painamalla tästä. Chat-ikkunan oikeassa kulmassa näkyy palkki, johon voi asiakaspalvelija kirjoittaa lisätietoja. Tämä on hyödyllistä, jos esimerkiksi toiselle asiakaspalvelijalle pitää viestittää jotain tästä tietystä chatista. Palkin alta näkyy myös asiakkaan reitti tälle sivulle.

Voit aloittaa yksityiskeskustelun toisen asiakaspalvelijan kanssa, painamalla asiakaspalvelijan nimestä. Jokaisesta asiakkaan kanssa käydystä chatista muodostuu tiketti Zendeskin keskusteluhistoriaan. Historiasta on todella kätevä etsiä hakusanoilla vanhempia chat keskusteluja esimerkiksi samoista aiheista.

Jos haluaa liittää yhteen palveluun muutakin asiakaspalvelua, se onnistuu Zendeskissä. Palvelu antaa hyvän kokonaiskuvan asiakaspalvelusta, ja verkkokauppias pääsee näkemään esimerkiksi konversiota tilastoista. Zendeskiin ei voi lisätä useampaa verkkokauppaa, eli jos tarve on useammalle verkkokaupalle, niin Zendesk täytyy avata aina uudelle välilehdelle.

Freshdesk

Tämän chat-ohjelman erikoisuus on keskustelujen määrääminen tietyille agenteille. Kun uusi chat alkaa, se on tilassa ”Uusi” ja kaikki agentit näkevät keskustelun. Tällöin nopein agentti voi määrätä keskustelun itselleen ja hoitaa tapauksen loppuun. Vaihtoehtoisesti määräämisen voi tehdä myös eri agentille esimerkiksi asiantuntemuksesta tai erikoisalasta riippuen. Määrääminen kannattaa tehdä, sillä siten ääni-ilmoitukset chateista tulevat varmemmin perille eikä yhtään kommenttia jää huomaamatta.

Freshdeskin tiketöintijärjestelmä on kätevä: asiakkaan tiedot laitetaan niille varattuihin keskusteluikkunan kenttiin. Keskustelun päättyessä sen voi joko ratkaista, jos tapaus on käsitelty loppuun, tai siitä voi luoda tiketin jatkokäsittelyä varten. Helppoa ja nopeaa!

 

Lue blogistamme lisää siitä, miksi chat-palvelu kannattaa ottaa käyttöön.

Haluaisitko ulkoistaa yrityksesi chat-asiakaspalvelun? Ota meihin yhteyttä, niin tehdään se teille helpoksi!

 

Blogiemme aiheita