Facebook Business Manager -tilin käyttöönotto

Facebook Business Manager on palvelu, jossa yritys tai yhteisö voi hallinnoida kaikkia Facebookiin liittyviä resurssejaan. Näitä ovat FB-sivut, Instagram-tilit, ylläpitäjät, mainostilit, mainostilien maksutavat, WhatsApp, yhteistyökumppaneiden oikeudet, tuotefiidit, Facebookin seurantapikseli ja paljon paljon muuta.

Jos sinulla on enemmän kuin yksi FB-sivu, yksi ylläpitäjä, haluat tehdä mainontaa tai sinulla on yhteistyökumppani, joka hoitaa sosiaalisen median sisältöjäsi tai mainostiliäsi, suosittelemme vahvasti ottamaan käyttöön Business Managerin.

Näin otat käyttöön Facebook Business Manager -tilin

Olemme useasti ohjeistanut asiakkaitamme Business Managerin tilin käyttöönotossa, joten päätimme koota tähän blogitekstiin ohjeet kaikkien nähtäville.

1. Mene osoitteeseen https://business.facebook.com/create ja kirjaudu sisään omilla Facebook-tunnuksillasi

Näyttökuva Facebook Business Manager tilin luomisesta 1

2. Klikkaa sitten luo tili -nappia

Facebook Business Manager tilin luominen näyttökuva 2

3. Anna tilille nimi (esim. yrityksen nimi) ja seuraavassa vaiheessa täydennä Facebookin kysymät tiedot. Klikkaa valmis ja tili on luotu. Kun olet luonut tilin, Business Managerin etusivu aukeaa.

Facebook-sivun ja mainostilin lisääminen Business Manageriin

1. Voit lisätä yrityksesi olemassa olevan Facebook-sivun Business Manageriin klikkaamalla etusivulla olevaa “Lisää sivu”-nappia.

2. Avautuvassa ikkunassa kirjoita Facebook sivusi nimi kenttään ja valitse sivusi listasta. Klikkaa sen jälkeen “Lisää sivu”-nappia.

3. Lisäämisen jälkeen Facebook-sivu näkyy Business Managerin etusivulla.

4. Jos sinulla on olemassa jo mainostili, voit lisätä myös sen Business Managerin etusivulla. Mikäli mainostiliä ei vielä ole, voit luoda sen yritysasetuksissa.

Käyttäjien lisääminen Business Manageriin

1. Business Managerin etusivulla klikkaa vasemmalta löytyvää yritysasetukset.

2. Klikkaa vasemmalta kohtaa ihmiset ja paina lisää.

3. Avautuvassa ikkunassa syötä kenttään kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite. Valitse ylläpitäjän tai työntekijän käyttöoikeus ja klikkaa seuraava.

4. Seuraavassa vaiheessa valitse yrityksesi FB-sivu listalta ja valitse oikealta ylläpitäjän käyttöoikeus. Valitse sitten mainostilit kohdassa yrityksesi mainostili ja valitse ylläpitäjän käyttöoikeus. Klikkaa lopuksi Kutsu-nappia.

5. Kutsutun henkilön sähköpostiin on lähetetty kutsu liittyä Business Manager tilille.

 

Maksutietojen lisääminen Business Managerissa

Kun olet luonut mainostilin, voit lisätä tilille maksutiedot seuraavalla tavalla:

1. Business Managerissa klikkaa vasemmalta valikosta kohtaa yritysasetukset

2. Klikkaa ensin vasemmalta kohtaa mainostilit, valitse sitten oikea mainostili ja klikkaa oikealla olevan pienen kolmion takaa kohtaa näytä maksutavat.

Kumppanuuden antaminen Business Managerissa

Mikäli teet yhteistyötä mainostoimiston kanssa, voit luoda kumppanuuden oman sekä kumppaniorganisaation Business Manager tilien välillä. Tässä ohjeet kumppanuuden luontiin.

1. Business Managerissa klikkaa vasemmalta valikosta Yritysasetukset

2. Klikkaa vasemmalta kohtaa Kumppanit

3. Klikkaa lisää ja valitse “Anna kumppanille resurssiesi käyttöoikeus”

4. Aukeavassa ikkunassa syötä siihen kumppaniorganisaation tunnus, jonka voit kysyä kumppaniorganisaatioltasi. Klikkaa sitten seuraava-nappia.

5. Valitse vasemmalta sivut ja valitse yrityksesi FB-sivu listasta. Valitse sitten ylläpitäjän käyttöoikeus. Älä klikkaa vielä Tallenna muutokset -nappia. Alla esimerkki:

6. Valitse seuraavaksi vasemmalta Mainostilit ja valitse yrityksesi mainostili listasta. Valitse sitten ylläpitäjän käyttöoikeus. Alla esimerkki:

7. Valitse seuraavaksi vasemmalta Pikselit, jos FB-seurantapikseli on luotu ja valitse yrityksesi pikseli listasta. Valitse sitten ylläpitäjän käyttöoikeus. Alla esimerkki:

8. Kun olet valinnut kaikki edellä mainitut kohdat, niin klikkaa lopuksi Tallenna muutokset.

Laskujen katsominen Business Managerissa

Mikäli sinun täytyy lähettää mainonnan kulujen kuitit kirjanpidolle, voit ladata kuitit Business Managerista seuraavalla tavalla.

1. Klikkaa Business Managerin etusivulla auki valikko ja valitse Laskutus

2. Aukeaa näkymä, jossa näkyy valitulla aikavälillä maksettujen laskujen kuitit. Voit ladata kuitit PDF-tiedostoina klikkaamalla Lataa kaikki laskut.

Blogiemme aiheita