Kuvien hakukoneoptimointi

Kuvien hakukoneoptimointi on yksi niistä asioista, mitä kovinkaan moni verkkosivun tai verkkokaupan ylläpitäjä ei tee. Kuvien hakukoneoptimointi kuitenkin kannattaa, sillä se parantaa sijoituksia orgaanisessa haussa ja pääset myös hyville sijoille Googlen kuvahaussa.

Tässä muutama ohje, joilla teet kuvillesi onnistuneesti hakukoneoptimointia:

Älä lataa liian suuria kuvia

Älä lataa sivustollesi liian suuria kuvia, sillä se kasvattaa sivustosi kokoa, joka taas vaikuttaa hakutuloksiin. Kuville hyvä koko on noin 100KB luokkaa. Kuvat voi pienentää netistä löytyvillä työkaluilla tai jollain kuvankäsittelyohjelmalla esimerkiksi kaikista Windows-koneista löytyvällä Paintilla.

Nimeä kuvat oikein

Kuvien optimoinnissa pätee samat säännöt, kuin sivustolla olevaan muuhunkin tekstiin eli ensin pitää tehdä avainsana-analyysi, jonka pohjalta tiedetään sinulle tärkeät avainsanat. Avainsanoja voit sisällyttää kuvien nimiin, koska Google hakee avainsanoja kuvien nimistä.

Verkkokaupassa kuvien nimien ei kannata olla suoraan kamerasta tulevia kirjainten ja numeroiden yhdistelmiä vaan kuvat kannattaa nimetä tuotenimen ja mallin mukaan. Silloin esimerkiksi Googlen kuvahaussa pääset hyvälle sijalle tuotenimellä haettaessa.

Hyödynnä kuvien Alt-tekstejä

Alt-teksti eli Alternative text on kuville koodiin lisättävä teksti, joka on yksi tärkeimmistä kuvien hakukoneoptimoinnin kannalta. Jos kuvaa ei jostain syystä ole saatavilla, silloin selain näyttää kävijälle Alt-tekstin.

Sisällytä Alt-tekstiin myös jokin avainsana, sillä se auttaa hakukonenäkyvyyden kasvattamisessa. Hakukone ei näe kuvia, joten kerro alt-tekstissä, mitä kuvassa esiintyy.

Luo kuville kuvatekstit

Kuville kannattaa luoda omat kuvatekstit, jota näkyvät kuvaotsikon alla. Kuvatekstit luetaan useammin kuin sivuston muu tekstisisältö. Kannattaakin panostaa kuvateksteihin ja sisällyttää niihin sopivia avainsanoja.

Jokaiselle kuvalle ei kuvatekstiä kannata luoda vaan niille kuville, jotka ovat mielestäsi tärkeimpiä. Jos sivustollasi esitellään tuotteita, on kuvateksti hyvä paikka tuoda esiin tuotteen ominaisuuksia.

 

Kuvien hakukoneoptimointi on yksi osa sivuston kokonaisvaltaista hakukoneoptimointia. Se on tärkeää kenelle tahansa, mutta korostuu etenkin verkkokaupoissa, joissa muu tekstisisältö saattaa jäädä vähäiseksi. Jos tarvitset apua sivustosi hakukoneoptimoinnin kanssa, tutustu palveluumme ja ota yhteyttä niin luodaan teidänkin sivullenne hyvä näkyvyys!

 

Blogiemme aiheita