Kirjoititko loistavan tekstin, jota kukaan ei lue?

Tiedostat, että sisällöntuotanto on tärkeä asiakkaita sitouttava ja sivustosi kiinnostavuutta herättävä tekijä. Tämän vuoksi olet muotoillut nettisivustollesi tai verkkokauppaasi loistavan tekstin. Huomaat kuitenkin, ettei kyseisellä sivulla vieraile juuri ketään. Mistä tämä voi johtua?

Yksi yleinen syy tähän on hakukoneoptimoinnin puute. Oletko kirjoittanut tekstin myös hakukoneita ajatellen? Tekstisi saattaa olla informaatiorikas, asiantunteva, lukijoita kiinnostava ja vaikutuksen tekevä. Lukijat eivät kuitenkaan asioita, palveluita tai tuotteita internetistä etsiessään löydä mahtavaa tekstiäsi, mikäli siitä puuttuvat hakukoneoptimoinnin tärkeät peruselementit. Näin ollen tekstisi ei saavuta sen ansaitsemaa ja sille tarkoitettua yleisöä, jolloin tehty kirjoitustyö jää markkinoinnilliselta merkitysarvoltaan pieneksi.

Kirjoititpa sitten asiantuntija-artikkeleita, verkkokauppasi tuotetekstejä tai blogia, älä unohda, että tekstin tulee olla hakukoneille helposti luettavaa, toisin sanoen SEO-ystävällistä, jotta se tavoittaa asiasta kiinnostuneet lukijat. Alla on mainittu asioita, joilla SEO-ystävällisen tekstin rakentamisen voi aloittaa.

SEO-kirjoittaminen perustuu avainsanoihin

Kun esimerkiksi verkkokauppasi tuotekategorioiden tekstit tai vaikkapa kirjoittamasi ostajan oppaat sisältävät runsaasti niitä avainsanoja, joita tiedät potentiaalisten asiakkaidesi etsivän, näyt todennäköisesti paljon korkeammalla hakukoneiden hakutuloksissa. Näin ollen nämä henkilöt löytävät sivustollesi paljon todennäköisemmin ja pääsevät tutustumaan kiinnostavaan tekstiisi. Kartoita siis sopivat avainsanat ennen kirjoittamista.

Sivuston hakukonenäkyvyys paranee linkityksillä

Haluat varmasti, että muutkin sivustosi sivut näkyvät hakukoneissa. Tähän erinomainen lääke on linkkien lisääminen tekstin joukkoon. Mieti näin ollen, mitä muita sivustosi sivuja, blogitekstejä tai tuotekategorioita voisit linkittää mukaan tekstiisi. 

Hakukone näyttää sivun metakuvauksen

Muista katsoa jokaisen sivun metakuvaus kuntoon. Metakuvaus sisältää otsikon ja sisältötekstin, jotka näkyvät hakukoneen hakutuloksissa kyseisen hakutermin etsijälle. Myös metakuvausten tulee sisältää oikeita avainsanoja, jotta sivu saa näkyvyyttä. Huolehdi lisäksi, että metakuvaukset ovat sisällöltään kiinnostavia ja sivun sisältöä hyvin kuvaavia, jotta niitä myös halutaan klikata.

 

Me Digizerillä olemme mielellämme apunasi hakukoneoptimoinnissa. Ota yhteyttä, niin laitetaan sivustosi näkyvyys kuntoon!

 

Kirjoittanut:
Julie