Digitiimi sukeltaa etätöiden keskeltä Oulun historiaan

 

Meillä Digizerillä osittainen etätyöskentely on aina ollut osa normaalia arkea, mutta tämänhetkinen poikkeustila on lisännyt etätöiden määrää hurjasti. Etätöiden keskellä on välillä virkistävää nollata ajatukset tekemällä jotain täysin erilaista työporukan kanssa. Näin saadaan intoa ja tehoa työpäivään!

 

Viime viikon maanantaina (12.10.2020) meidän digitiimi vietti aurinkoisen syyspäivän yhdessä. Meidän yhteinen iltapäivä alkoi lounaalla Hagia Sofiassa, joka toimii hurmaavassa vanhassa puutalossa Oulun keskustassa. Herkullisen lounaan jälkeen pidimme palaverin digitiimiin liittyvistä asioista. Oli mukava päästä lounastamaan ja palaveeraamaan kasvotusten pitkän tauon jälkeen!

 

Lounaan jälkeen suuntasimme porukalla Oulun kaupungintalolle, mistä meidän iltapäivän aktiviteetti alkoi. Aktiviteettina oli Prumenaati Wanhasa Oulusa eli kahden tunnin kestävä opastettu kävelykierros ympäri Oulun keskustaa. Tutustuimme mielenkiintoisten kohteiden ja nähtävyyksien historiaan ja tarinaan. Kävelykierros avasi Oulun nähtävyydet ja historian aivan uudella tavalla monille meistä.

 

Jos et ole suunnitellut lähteväsi kävelykierrokselle Oulussa, niin suosittelen kuitenkin piipahtamaan Oulun kaupungintalolla katsomassa Ajan kulku -veistosta, joka muodostuu 32 pronssisesta pienveistoksesta. Oulun Kauppakamari lahjoitti tämän veistoksen Oulun kaupungille 400-vuotisjuhlan kunniaksi. Veistos kuvaa tiivistetysti Oulun kaupungin historiaa ja kehitystä tunnettujen ja anonyymien hahmojen avulla. Eli jos haluat lyhyen ja ytimekkään historiapaketin, niin suuntaa Oulun kaupungintalolle arvuuttelemaan veistoksen hahmoja!

 

Tsemppiä etätyöskentelyyn kaikkien meidän Digizeriläisten puolesta!

 

Kirjoittanut:
Karita